Szépségvarázs Fogyasztóközpont és Szépségszalon
Szépségvarázs Fogyasztóközpont és Szépségszalon szolgáltatásai
Alakformálás, Fogyasztás, Testkezelések Testkezelések
Masszázs, Testmasszázs
Masszázs, Testmasszázs Masszázs, testmasszázs
IPL villanófényes szőrtelenítés
IPL lézeres kezelések IPL lézeres kezelések
Professzionális kozmetika, Kozmetikai kezelések
Kozmetika, Kozmetikus Kozmetika

Manikűr, Pedikűr Kézápolás, Lábápolás

Műköröm építés Műköröm

Menyasszonyi frizurák, Kontyok, Esküvői smink, Esküvői műköröm Esküvőre készülve

Kismama szépségápolás Kismama szépségápolás

Férfi szépségápolás Férfi szépségápolás

Szépségszalon akciók
Csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!

Szómagyarázat, lexikon, Tudástár

Gyorslinkek:

Afro fonás Illóolaj VIO
Algák Infrahang Zsírosodás, zsíros haj
Antioxidáns Iszap  
Anyagcsere Kalória  
Aromaterápia Korpásodás, korpás haj  
Ásványi anyag Menyasszonyi ruha  
Bőrrák Méregtelenítés  
EKG Migrén  
Esküvői babonák Narancsbőr, Cellulit  
Hajbevarrás Nyirok  
Hajcsomózás Peeling  
Hajhullás Póthaj és paróka  
Hámsejt Salakanyagok  
Hideg-meleg vasaló Terhességi csíkok, striák  
Holt-tenger Ultrahangos hajhosszabbítás  

Afro fonás

Afrofonás, afro hajAz afro fonás tulajdonképpen egy egyszerű hármas fonás. A művészet az, hogy 3 hónapig a fejen marad, és kb. 150 tincs készül. Elég hosszadalmas folyamat, mintegy 9 órát vesz igénybe. A saját hajhoz egy úgy nevezett fonáshajat teszünk. Ez műhaj. Erre azért van szükség, mert saját hajból nem tartana tovább 1-2 hétnél. Hajhosszabbításról bővebben a Hajhosszabbítás menüpontban olvashat.

vissza

Algák

Alga, algapakolásokAz algák, más néven moszatok egyszerű felépítésű, elsősorban vízben élő növények. Az algák több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A fogysztás és méregtelenítés során a testkezeléseknél alkalmazzák pakolás formájában. Az algákról bővebben és a hozzá kapcsolódó kezelésekről az Algapakolások, Bőrfeszesítés menüpontban olvashat bővebben.

vissza

Antioxidáns

AntioxidánsAntioxidáns - oxidációgátló (oxidáció inhibitor). Tágabb értelemben: oxidációt késleltető, vagy gátló anyag. Antioxidáns alatt azonban leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket értjük. Ezek az anyagok rendszerint szerves vegyületek, de találhatunk közöttük vegyértékváltásra hajlamos fémeket, valamint fémorganikus komplexeket is.

vissza

Anyagcsere

AnyagcsereAz anyagcsere alatt a szervezetünkben történő azon folyamatok értendők, melyeknél kívülről tápanyagokat veszünk fel és kiválasztó szerveink útján az azokból képződött bomlásanyagokat választjuk ki. A szervezetünkben folyó idegműködés, a mozgások anyagveszteséggel járnak, ezek pótlására, valamint fejlődő egyén testének felépítésére szükséges anyagokat tápanyagokként visszük testünkbe. Bennünk ezek átalakulnak és szervezetünk lényeges alkatrészeivé válnak.

vissza

Aromaterápia

AromaterápiaAz aromaterápia az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok külső és belső alkalmazása az egészség megőrzésére és a betegségek gyógyítására. Az aromaterápia az alternatív gyógyászat egyik legősibb módszere, amely után napjainkban mind többen érdeklődnek. Az illóolajos masszázsról bővebben Illóolajos, relaxáló masszázs menüben olvashat bővebben.

vissza

Ásványi anyag

Ásványi anyagok Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő, makroelemeknek, amelyek ennél kisebb mennyiségben vannak jelen - mikroelemeknek nevezzük. Az ásványi anyagok összességükben, a szervezetünk 4-5%-át teszik ki. Az ásványi anyagok, különösen a mikroelemek és nyomelemek biológiai sajátosságaival a bioszervetlen kémia foglalkozik

vissza

Bőrrák

BőrmetszetA bőr kóros elváltozása. A szolárium fokozza a borrák veszélyét. Amikor a szoláriumokat elkezdték divatba hozni, a reklámok azt állították, hogy ezek nem veszélyesek. Már évekkel ezelőtt felmerült a gyanú, hogy a szoláriumok mégis fokozhatják a legrettegettebb borrák, a rendkívül gyors kimenetelű festékes bordaganat (melanoma) kockázatát. Erre azonban máig sem sikerült egyértelműen bizonyító adatokat kapni. A gyanú él, de bizonyított kockázatról nem beszélhetünk.

Szakvélemények szerint, a bőrrák egyre gyakoribb előfordulása, a környezeti változások és a nem megfelelő napozási szokások együtthatásának tudható be. Az arány további növekedésével kellene számolni akkor is, ha az emberek ezen túl komolyan vennék a napozás káros hatásairól szóló figyelmeztetéseket.

A bőrrák leggyakoribb figyelmeztető jele a bőr elváltozása, különösen egy új bőrkinövés, vagy egy nem gyógyuló seb. A bőrrákok nem egyformák külső megjelenésükben. Pl. a daganat indulhat kis, puha, fényes, sápadt illetve viaszos kiemelkedésként, vagy kemény, vörös kinövésként jelenhet meg.

Néha a kinövés vérzik vagy heg képzodik rajta. A bőrák lapos, vörös, érdes, száraz vagy hámló foltként is kezdődhet. Mind az alapsejtes bőrrák, mind pedig az elszarusodó laphámrák főleg napsugárzásnak kitett bőrterületeken található - ezek a fej, az arc, a nyak, a kezek és a karok.

Mindemellett a bőrrák bárhol kialakulhat. Az aktinikus keratózis érdes, vörös vagy barna hámló foltként jelentkezik a bőrön, rákmegelőző állapotnak tartják, mert néha elszarusodó laphámrák fejlodik ki belole. Akárcsak a bőrrák, általában a napnak kitett területeken fordul elő, de máshol is megtalálható. A bőr elváltozásai nem biztos jelei a daganatnak, ennek ellenére fontos felkeresni az orvost, ha bármely tünet 2 hétnél tovább fennáll. A bőrrák ritkán okoz fájdalmat.

vissza

EKG

EKG - Elektrokardiográf Ez a kivizsgálás a szív elektromos aktivitását figyeli és papírra vagy képernyőre vetíti. A kivizsgálást általában fekvő helyzetben végzik. A beteg testére elektródákat helyeznek. Az elektródákat vagy úgy ragasszák fel, rövid övvel erősítik a végtaghoz, vagy vákuum segítségével tartják a szükséges helyen. Mindegyik módszer fájdalommentes. Néha szükséges lehet a test szőrtelenítésére azokon a helyeken, ahová az elektródákat rakják. A vizsgálat csak pár percig tart és nem kell rá előkészülni. Miután befejeződik azonnal vissza lehet térni a megszokott tevékenységhez. A kivizsgálás célja a különböző szívbetegségekkel járó elektromos rendellenességek észlelése, ami nagyban segít az orvosnak a helyes diagnózis felállításában.

vissza

Esküvői babonák

Mennyasszonyi kiegészítők
Az esküvő napján a menyasszonynak valami régit, valami újat, valami kölcsönvett dolgot, s valami kéket kell viselnie, hogy szerencsés legyen.

Gyöngy
Ha a menyasszony gyöngysort visel az esküvőn, egy csepp könnyet sem fog ejteni újdonsült férje mellett.

A ruha
A fehér ruhának valójában semmi köze a szűziességhez. A korai években a ruhák fehérítése nagyon drága mulatság volt, viszont minél fehérebb volt a ruha, annál tehetősebbnek, módosabbnak számított a menyasszony családja. A szűziességet a leengedett haj vagy a fejtetőn hordott virágkoszorú sokkal inkább kifejezi.

Szerencsenap
A viktoriánusok szerint azon a héten célszerű házasodni, amikor a vőlegény született. De még ennél is tanácsosabb, éppen a vőlegény születésnapján egybekelni.

A gyűrű
A gyűrű szimbolikája egyértelmű. Két egyforma kör, a kör pedig egy soha véget nem érő jel. Ez a jel szimbolizálja, hogy a házasság örökké tart.

Rózsaszirom
A koszorús lányok azért szórnak virágszirmokat a templomban, hogy a gyermekáldás esélyét növelik az ifjú pár életében.

Rizs
Rizs, vagy gabona dobálás: ez a szokás Ázsiából származik, s
szintén -akárcsak a virágszórás- a termékenységet jelképezi.

Eső
Ha esik az esküvőd napján, a babona szerint könnyeket fogsz hullatni házas életed során.

Fátyol
Megvédi a menyasszonyt a rontás egy fajtájától, a szemmel veréstől.

Csokor
A menyasszonyi csokor a boldogságot szimbolizálja. Ugyanilyen virágból visel a vőlegény is kitűzőt. Hagyomány szerint rozmaring is van a csokorban, mivel ez a virág a hűséget szimbolizálja.

vissza

Hajfelvarrás

Hajfelvarrás, HajhosszabbításA hajfelvarrás módszer vegyszer és fájdalommentes és nem roncsolja a haj szerkezetét. Saját haj közé póthajat varnak, ami lehet európai ázsiai vagy indiai haj. Az új hajat soronként felfűzik egy bőrbarát cérnára, az így kapott felfűzött hajat, mennyiségtől függően több sorban, sorokban a saját hajból készített fonathoz varrják. Így teljesen egybeolvad a saját hajkoronával. Bővebben a hajfelvarrásról a Hajfelvarrás menüpontban olvashat.

vissza

Hajcsomózás

Hajcsomózás, csomózásA hajcsomózás vegyszer és fájdalommentes. Ez a módszer közkedvelt azok körében, akik tincsekkel szeretnék hajukat dúsítani vagy hosszabbítani. Szinte észrevehetetlen. Nem roncsolja a hajszálak szerkezetét, illetve csak minimálisan nagyobb odafigyelést kíván a saját haj ápolásához képest. Bővebben a hajcsomózásról a Hajcsomózás menüpontban olvashat.

vissza

Hajhullás

Hajhullás, kopaszodásSokféle tünettel járó jelenség melynek oka is számos lehet. Tavasszal és ősszel vehetjük észre, hogy több hajszál marad a fésűben. Kisebb kezelés hatására hamar helyre áll a fejbőr, a fiziológiás normális mértékű hajhullás véget ér. Ha a hajhullás nem csökken, azaz naponta 50-150 szálnál többet veszítünk el, érdemes kutatni az okát, mert akár vitaminhiány, gyulladás, stressz, hormonműködési probléma is okozhatja.

Kialakulhat hajhullás mechanikai hatásra is, ebben az esetben a rosszul alkalmazott vegyszer szinte kikoptatja a hajat. Festés, kefélés, szárítás során is körültekintőnek kell lenni. Hajunk egészségét más mechanizmusok is befolyásolhatják, ezek közé tartozik a Nap és UV sugárzás, röntgen, kemoterápia. A haj egészségének megőrzéséről a Hajgyógyászat menüpontban olvashat.

vissza

Hámsejt

BőrmetszetA bőrt és a belhártyákat alkotó sejt. A szövet azonos alakú és működésű sejtek összessége, illetve ha tartalmaz különböző alakú és működésű sejteket, akkor ezek aránya egy szövetféleségen belül állandó. A hámszövetnek nincs saját érhálózata, az alatta lévő kötőszövet segítségével bonyolítja le anyagforgalmát. Sejtközötti állománya elenyésző. Az egyrétegű hám előfordulása általános, a többrétegű hám csak a gerinceseknél található meg. Feladata: fed, és borít kívül és belül.

vissza

Hideg-meleg vasaló

Hideg-meleg vasaló hatóanyagMeleg hatására az erek kitágulnak, így a bőr vérátáramlása fokozódik, javul a tápanyagellátás és a salakanyagok elszállítása. A hideg-meleg vasaló segítségével hatóanyagokat juttatunk a bőr mélyebb rétegeibe. A meleg hatására a bőr és a vérerek kitágulnak, a hatóanyagok könnyebben felszívódnak, majd a hideg hatására összehúzódnak, mintegy magukba zárva a hatóanyagot. A bőr edzésére is kiválóan alkalmas eljárás. Hideg-meleg vasalós kezelésekről bővebben az Arckezelések menüpontban olvashat.

vissza

Holt-tenger

Holt-tengerNagy sós tó a Közeel-Keleten. A neve valószínűleg a IV. századra vezethető vissza. A Holt-tenger egy körülbelül 600 km2-es, lefolyás nélküli tengert képez, amely ún. "Végtengerként" egy - a tenger szintjétől alacsonyabban fekvő - területen található. A Jordán-ároknak ez a része a "Nagy Afrikai Törésvonal" északi folytatása. A tenger vízfelülete 396 m-es tengerszint alatti magasságban található, vagyis már évek óta előrehaladó kiszáradási folyamat jellemzi. Iszap pakolásokról bővebben a Testkezelések menüpont alatt olvashat.

vissza

Illóolaj

IllóolajokAz illóolajok tömény hidrofób (víztaszító) folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak és növényekből vonják ki őket. Előállíthatják desztillációval, préseléssel, vagy oldószeres extrakcióval. Az illóolajokat a parfümériában, az aromaterápiában, kozmetikai iparban, gyógyszeriparban használják, ezen kívül ételek ízesítésére is. Illóolajos kényeztető masszázsról bővebben a Masszázs menüpont alatt olvashat.

vissza

Infrahang

InfrahangRugalmas közegnek az emberi fül által nem hallható, 20 Hz alatti rezgésszámú, ritmikus nyomásváltozása. Az infrahangnak, bár hangként nem észlelhető, van fiziológiai hatása az emberi szervezetre. Kellő erősségben rosszullétet, emésztési zavarokat, pánik hangulatot okozhat (haláleset is előfordult). Az iparban használatos gépek közül számos gerjeszt infrahangot. Az infrahangok minden akadályon áthatolnak, az ellenük való védekezés rendkívül nehéz és költséges. Az infrahangok biológiai hatásával kapcsolatos ismereteink még hézagosak.

vissza

Iszap

IszapAz iszap olyan a vízben lebegtetett hordalékból kiülepedő vagy a jégár alatt szállított laza üledék, amely tömegének több mint a fele kőzetliszt. Általánosan a folyóvizekből kivált legfinomabb üledék, melynek egyes szemcséi nem csak szabad szemmel nem különböztethetőek meg, hanem még ujjaink közt szétmorzsolva sem érezhetők. Iszap pakolásokról bővebben a Testkezelések menüpont alatt olvashat.

vissza

Kalória

Kalória, FogyásEgy kalória (cal) az a hőmennyiség, amely 1 g 14,5 °C-os víz hőmérsékletét 15,5 °C-ra emeli normális (101,325 kPa) légköri nyomáson. A táplálkozásban az élelmiszerek, tápszerek tápértékének mértékegysége. Régebben az emberi szervezet számára szükséges energiát is kalóriákban számították, de a nemzetközi megállapodásnak megfelelően (SI) ma már joule-ban adják meg. 1 kalória = 4,184 joule. Fogyásról bővebben a Diéták, Fogyókúrák menüben olvashat.

vissza

Korpásodás, korpás haj

Korpás haj, KorpaKétféle fajtája ismert, a száraz és a zsíros korpa. Az előbbit kiválthatja a fejbőr megfázása, vagy egy rossz sampon választása amikor is felborul a fejbőr pH értéke. A zsíros korpa létrejöttében a tüszőkben élő baktérium kap szerepet. A fejbőrben kialakuló korpa furcsa szagot áraszt. Kiváltó okai belső eredetűek, ez lehet stressz, a tüszők eltömődése vagy a hormonális egyensúly felborulása. A haj egészségének megőrzéséről a Hajgyógyászat menüpontban olvashat.

vissza

Mennyasszonyi ruha

Menyasszonyi ruhaKevesen tudják, hogy menyasszonyi ruhát Viktória királynő "találta ki" Angliában. És ő volt a fehér ruha romantikus stílus megteremtője. 1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok szegélyeztek, és vert csipkével díszítettek. A XIX. század fordulóján a menyasszonyok már fehér muszlinruhában, tüll fátyolban, hajukban virággal álltak az oltár elé.

Az első rövid mennyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig, csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított, földig érő ruha legyen divatos. S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb, aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító igent, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát.

A menyasszonyi, esküvői kezelésekről bővebben az Esküvőre készülve menüpontban olvashat.

vissza

Méregtelenítés

MéregtelenítésSzervezet a bele került mérget hatástalanítja, semlegesíti. A szervezetet a télen lerakódott felesleges anyagoktól kúrákkal megszabadítja. A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből. A méregtelenítésről bővebben a Fogyasztás, Méregtelenítés menüpontban olvashat.

vissza

Migrén

Migrén, FejfájásA migrént az erős hosszan tartó fejfájás szinonimájának tartják. Ez a kifejezés a francia eredetű, a fejfájás gyakran féloldali jellege miatt a görögök nevezték hemicraniának, ami aztán a korabeli angol nyelvbe megrim-ként került, innen származik a franciásított migraine vagy migrén szó. A betegség a legtöbb embernél jelentkezhet, egy bizonyos öröklődési hajlamot is megállapítottak, mely talaján gyakrabban alakul ki. Fejfájást enyhítő fejmasszázsról a Fejmasszázs, Nyakmasszázs menüpont alatt olvashat.

vissza

Narancsbőr, Cellulit

Narancsbőr, CellulitA cellulit a bőr alatti kötőszövetek úgynevezett "kocsonyásodása". Az érintett területet borító bőr - különösen, ha két ujj közé fogva összecsippentik - úgy néz ki, mint a narancs külső héja. Göröngyös, hepehupás lerakódások a csípőkön, combokon és farpofákon alakulnak ki. A cellulit főként olyan nőknél fordul elő, akiknek szervezete sok ösztrogént termel. Amikor a máj nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni az ösztrogént, akkor az ösztrogén hatására megváltozik a bőr alatti laza, rostos kötőszövet alapállománya, amely elősegíti a víz és só visszatartását és a zsír lerakódását a bőr alatti kötőszövetekben, amelynek állaga kocsonyássá válik. Narancsbőr elleni kezelésekről a Narancsbőr elleni kezelések menüben olvashat.

vissza

Nyirok

NyirokrendszerA nyirok a vér és a szövetek sejtjei között teremti meg az összeköttetést. A nyirok a szövetek közötti folyadék nyirokerekbe kerülő része. Lényegében fehérjementes vérplazma. A nyirokerek hálózatot alkotnak, a nyirokerek mentén nyirokcsomókat és nyirokszerveket találunk, amelyek a fertőzés elleni védekezés szervei. A legnagyobb nyirokszerv a lép. Fontosabbak a féregnyúlvány és a mandulák. A nyirokerek a mellvezetékbe vezetnek, amely a mellüregben a szív közelében egy szív felé vezető vénába torkollik. Nyirokmasszázsról bővebben a Cellulit masszázs menüpontban olvashat.

vissza

Peeling

Peeling, HámlasztásA peeling hámlasztást jelent. A hámlasztás a szépségszalonok népszerű kezelési módja. Segítségével eltávolítják a felhám elhalt sejtjeit. Hatására a bőr egészségesebb, apró hibáktól - hegek, foltok satöbbi - mentes lesz, és az arcszín is egyenletessé válik, a hatóanyagokat könnyebben felveszi a bőr. Tobbféle hámlasztási mód létezik, mechanikus, vegyi vagy lézeres hámlasztás.

Peelingről részletesen a Bőrcsiszolás, Bőrfiatalítás menüben olvashat.

vissza

Póthaj és paróka

Paróka, PóthajEgy kis történelmi visszatekintés mindazoknak akik a modern kor hóbortjai közé sorolják ezt a mesterséget és igényt. Talán segít megérteni és elfogadni a tényt, hogy különböző korok és civilizációk emberei hajviseletükben érdekesebbek akartak lenni, vagy éppen más okai voltak ennek a megoldásnak. Lentebb kultúrkörönként olvashat a póthajakról és a parókákról részletesebben.

Egyiptomi kultúra
Ebben az időszakban találkozhatunk először a parókával. Vallási okokból leborotválták hajukat így a paróka az erős napsütéstől védték fejüket. Később azonban az egyiptomi emberek egyik legfőbb ékességévé vált a viselet.

Folyamatosan fejlődtek a díszítési szokások, ahogy a fajhosszúság is. A hosszú hajat, fonatokkal, szalagokkal, ékszerekkel, sőt ünnepi alkalmakra festéssel ékesítették hajkoronájukat.

Görög és Római birodalom
Világos hajú germán rabnők hajából készítettek parókát. Mivel ekkor a sok lokni volt a divat, lehetőség volt póthaj betűzésével dúsítani saját hajukat. Forró csíptetőkkel göndörítették és csont tűkkel tűzték meg tincseiket.

Középkor
A reneszánsz korban újra divattá vált a póthaj és a paróka viselése. Főleg Németországban és Közép-Európában volt elterjedt a hajfonatok használata.

Barokk
A loknik megint megjelenő divatját a barokk korra tehetjük. XIV. Lajos korában a férfiak hajviselete, hosszúsága miatt nem is lehetet a sajátjuk. 1640-ben megnyílt Párizsban az első fodrászat. A krinolin megjelenésével egyre nehezebb frizurakölteményekben pompáztak a hölgyek. Parókát és póttincsekkel magasították a hajkoronát a fodrászok akik már szinte építőművészek voltak. A többemeletes hajcsodáknak a királynő betegsége vetett véget, mikor is elveszítette saját haját. Ekkor parókát készítettek számára, így divatdiktátorként pillanatok alatt elterjedt a nemesség körében.

Rokokó
XV. Lajos korában újra elterjedt a hölgyek körében a hatalmasabbnál hatalmasabb és túlzásokkal túldíszített hajtornyok. A férfiak rizsporos parókát viseltek, szalaggal copfba kötve.

Francia forradalom
Ahogy a forradalom zajlott, úgy a férfiak és a nők hajviseletén zilált frizurát viseltek, egyre jobban háttérbe szorult a műhaj.

Romantika
Ekkor már a póthajakat nyersselyemből készítették. A feszesen meghúzott hajrészeket lágy, könnyed fürtökkel kombinálták. Ebben a korban a hölgyek körében az egyszerűség volt jellemző.

vissza

Salakanyagok

A salakanyag leginkább a bél nyálkahártyáján, a nyirokrendszerben, a kötőszövetben, a bőrön és a hajtövön rakódik le.

vissza

Terhességi csíkok, striák

Terhességi csíkok, Striák kezeléseA striák vagy hétköznapi elnevezésben, terhességi csíkok kialakulásának folyamata még nem teljesen ismert. Az biztos, hogy hormonváltozástól vagy genetikai okból megváltozik a bőr kötőszövetének anyagcseréje, emiatt az elasztikus rostok megritkulnak, a bőr rugalmassága csökken.

A terhességi csíkok, striák eltüntetéséről bővebben a Terhességi csíkok, Striák kezelése menüpontban olvashat.

vissza

Ultrahangos hajhosszabbítás

Ultrahangos hajhosszabbításA "ragasztást" ultrahanggal végzik, de elővigyázatot igénylő módszer, mivel a póthaj felragasztásához és eltávolításához nagyon sok vegyi anyagot használnak a szakemberek. A hőillesztéses hajhosszabbítási technikánál a haj nem veszti el a tincsességét, kézzel, újjal bele lehet túrni.A felrakási technika azonos az ultrahangos, digitális módszerekével. Az ultrahangos hajhosszabbításról a Hajhosszabbítás menüpontban olvashat.

vissza

VIO

VIO készülékA kozmetikák egyik legrégebb óta alkalmazott alapkészüléke. E tradicionális módszer bőrre gyakorolt kedvező hatásait sok helyen kihasználják már. A vio kezelés hatására az erek kitágulnak a bőr lokális vérellátása javul. A sejtek tápanyagellátása fokozódik és az építő, regeneráló folyamatok kerülnek előtérbe. A keletkező ózon kiválóan alkalmazható a kezelés utáni fertőtlenítésre, összehúzásra, vagy a faggyúmirigyek túlműködésének beszabályozására. Enyhe szárító hatása miatt látványosan javítja a seborreás bőr állapotát. A kozmetikai kezelésekről a Kozmetika menüpont alatt olvashat.

vissza

Zsírosodás, zsíros haj

Zsíros hajLehet enyhe mértékű, amikor kozmetológiai kezeléssel könnyen helyre állítható. Ha a zsírosodás erősebb, feltételezhető, hogy belső oka van. Stressz hatására a faggyú és izzadságmirigyek erősebben dolgoznak a fejbőrünkön is. A kezelés foka is erősödik. Ilyenkor a tüneteket már kísérheti hajhullás is. A haj a fejtetőn láthatóan veszít a mennyiségéből, és a hajszál elvékonyodik ezen a területen.

A haj egészségének megőrzéséről a Hajgyógyászat menüpontban olvashat.

vissza

Gyorslinkek az oldalon belül
   
Látogasson el Szépségszalonunkba! Várjuk szeretettel!
SevenArt - Webdesign
© Copyright 2008-2017 - Szépségvarázs Fogyasztóközpont és SzépségszalonSzépségszalon, Fogyasztószalon, Kozmetika - 1188 Budapest, Kőrisfa utca 4. -  18. kerület
Szépségvarázs Fogyasztóközpont és Szépségszalon franchise hálózat építés